Intrebari frecvente

Am aparut in anul 2003. De 16 ani oferim un loc linistitor pentru iubitorii de animale unde sa-si rememora momentele fericite petrecute cu prietenii lor patrupezi.
Fiind si noi la randul nostru iubitori de animale, la un moment dat am simtit nevoia de a avea un loc de veci pentru bunii nostrii prieteni atunci cand acestia vor pleca dintre noi. Neexistand un cimitir dedicat comemorarii animalelor in Romania, ne-am mobilizat si cativa ani mai tarziu, am reusit sa deschidem "Raiul Animalelor", primul cimitir de animale de companie din Romania.
Nu! Cimitirul nu apartine Oanei Zavoranu. Foarte multi clienti la primul contact cu noi intreaba acest lucru.
Procesul de incinerare inseamna arderea corpului decedat al animalului intr-un incinerator specializat, la o temperatura de 900-1200 grade Celsius. Intregul proces poate dura intre 20-90 minute, in functie de dimensiunea animalului de companie. Spre exemplu, incinerarea unei pisici poate dura 30 minute, iar a unui caine de talie mare poate dura 60-90 minute. In cazul in care optati pentru Incinerare Individuala veti primi cenusa animalului dumneavoastra intr-o urna.
Procesul de inhumare reprezinta ingroparea corpului decedat al animalului de companie intr-un loc de veci potrivit taliei acestuia. Avem mai multe zone in cimitir pentru caini mari, caini mijlocii, caini mici, pisici si alte animale mici. Fiecarei rase sau talie de animal ii corespunde la noi in cimitir o dimensiune de groapa standard. Inhumarea se poate face intr-un cosciug sau doar intr-o material textil.
Decizia daca inmormantarea sau incinerarea animalelor este cea mai buna cale o puteti afla doar singuri depinzand de ceea ce este mai bine pentru dvs., pentru familia dvs. si pentru animalul dvs. de companie.
Exista multe lucruri de luat in considerare, inclusiv resursele la care aveti acces, regulamentele locale din zona dvs. și ceea ce vă face sa va simtiti mai bine. Mai jos sunt cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand va ganditi la inmormantarea sau incinerarea animalelor de companie.
Cand va ganditi sa alegeti un cimitir pentru animale de companie, este bine sa faceti o cercetare inainte si sa va asigure ca veti primi un serviciu care functioneaza in mod etic și în cadrul legilor locale. Cimitirul ar trebui sa fie pe un "teren dedicat", in propietate particulara, astfel încat acesta sa ramana permanent un cimitir pentru animale de companie, indiferent de cine il detine. Cimitirele de animale de companie private ofera o garantie a sigurantei locului de veci.
Îngroparea animalului dvs. de companie:
Cimitirul Raiul Animalelor vă pote oferi un loc sfânt și confortabil pentru a vizita rămășițele animalelor de companie. Costurile pot varia în funcție de accesorii funerare si și gradul de personalizare.
Multe zone din Romania nu permit ingroparea acasa, in parcuri, spatii publice, paduri etc., așa ca verificati regulamentele locale. Animalul dvs. de companie trebuie sa fie îngropat suficient de adanc pentru a impiedica alte animale sa perturbe mormantul. Dacă il ingropați acasa, este posibil să nu va puteyi lua animalul de casa dacă va mutati, sau sa fiti nevoiti sa-l deshumati daca construiti un foisor, sau un sopron in locul unde l-ati ingropat.
Incinerarea animalului dvs. de companie: Incinerarea poate fi o alternativa economica la inmormântare. Dacă iți incinerezi animalul, nu inseamna ca nu poti avea un memorial. Raiul Animalelor are un crematoriu pentru animale de companie. Există multe opțiuni unice și frumoase disponibile pentru pastrarea rămășițelor de animale de companie (urne, colmbar) si crearea unui memorial de durata. Urnele pot fi pastrate intr-un loc special amenajat in interiorul Cimitirului Raiul Animalelor, numit Columbar saunluate acasa de propietari.
Da, beneficiati de posibilitatea de a mai petrece un ultim moment cu prietenul dvs. necuvantator in Camera de Ultim Omagiu, special amenajata in acest sens.
Din camera de ultim omagiu puteti asista si la momentul premergator incinerarii individuale. Ulterior acestui moment, nu mai puteti vizualiza incineratorul, intrucat parcursul intregului proces va poate afecta emotional.
Renuntarea la un loc de veci se poate face in urma semnarii Actului de Renuntare la locul concesionat urmand urmatorii pasi:
1. In cazul deciziei de renuntare la concesiune, se va solicita documentul respectiv de la administratia Cimitirul de animale de Companie “Raiul Animalelor”, personal sau prin e-mail la office@raiulanimalelor.ro.
2. Se vor achita la zi restantele in situatia cand acestea exista (inclusiv anul in care se face solicitarea);
3. Se va depune la administratia Cimitirul de animale de Companie “Raiul Animalelor”, personal sau prin e-mail la office@raiulanimalelor.ro dovada platilor restante si Actul de Renuntare;
4. Se va elibera mormantul de obiectele personale ale concesionarului in termen de 15 zile;
In acelasi loc de veci puteti ingropa pana la 3 animale de maxim aceiasi dimensiune. Spre exemplu, se poate ingropa o pisica peste un caine mijlociu, dar nu se poate invers.
Anterior inhumarii in acelasi loc trebuie achitate la azi toate taxele aferente acelui loc (taxa de intretinere). Taxa de intretinere se plateste pentru dimensiunea locului si nu a animalului.
Concesionarea unui loc inseamna inchirierea unui loc de veci pe o perioada de minim 5 ani. Aceasta se plateste la prima solicitare a serviciului de inhumare pentru un singur loc. In cazul unui pre-aranjament se achita numai concesionarea locului pentru rezervarea acestuia. Ulterior se achita anual, pentru fiecare an calendaristic o taxa unica numita Taxa Verde in oricare din cele 2 situatii mai sus descrise.
Un an calendaristic inseamna anul de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie. In cazul inhumarii, se achita Taxa Verde pentru anul in curs, indiferent daca serviciul este realizat la finalul anului, sau la inceput.
Taxa Verde este unica taxa ce ramane de achitat ulterior serviciului de inhumare. Reprezinta taxa de intretinere a locului. La momentul inhumarii aceasta se achita impreuna cu costurile de inhumare, urmand ca din anul urmator sa se poata achita oricand in anul calendaristic.
Puteti plati cash la casieria Raiului Animalelor, prin Ordin de Plata sau online pe site-ul nostru la sectiunea "Taxa".
Aveti la dispozitie un an intreg sa platiti aceasta taxa. Daca in luna martie anul urmator celui restant nu este achitata Taxa Verde, Raiul Animalelor are dreptul de a rezilia unilateral contractul pentru nerespectarea obligatiilor de catre client si reintroduce locul de veci in circuitul parcului.
Sumele neplatite de client pana la data rezilierii contractului vor ramane in continuare cu titlul de restante.
In cazul in care ne-ati anuntat de la inceput ca planificati sa ingropati un alt animal ulterior, puteti ingropa dupa minim 1 an. Pentru situatia in care nu ati stiut sigur de la inceput, si nu a fost facuta groapa in acest sens, trebuie sa treaca minim 5 ani pentru a se deshuma primul animal, si ingropa apoi impreuna.
Da, puteti ingropa animalul doar in paturica lui, sau sa il asezati in cosciug impreuna cu paturica lui. De asemenea, puteti aseza langa el o jucarie sau un obiect de care acesta a fost atasat.
Da, va puteti alege locul de veci oriunde in cimitir, pe parcela aferenta rasei si taliei animalului dumneavoastra, doar cu o zi inainte inhumarii sau la momentul realizarii unui prearanjament.
Pe mormant puteti aseza diverse obiecte decorative. Recomandam asezarea unui numar cat mai restrans, pentru o mai buna intretinere si mai buna dezvoltare a gazonului. In primul rand se aseaza placa comemorativa si poza ceramica. Sunt interzise prin regulament asezarea de pietre mici pe amprenta locului, arcade decorative, garduri din diverse materiale, betonarea locului, pavajul acestuia, etc. Ideea parcului cimitir este de a avea o uniformitate a acestuia, sa domine spatiul verde in defavoarea amenajarilor decorative din piatra sau beton.
Pe mormant puteti planta flori sezoniere si alte plante de inaltime mica. Puteti planta si arbusti mici si conifere care suporta tundere. In cazul in care plantati, spre exemplu, un brad vom fi nevoiti sa il mutam dupa ce atinge inaltimea de 1m intrucat poate acoperi alte morminte, usca gazonul, iar radacine acestuia poate afecta osemintele animalului.
Da, il puteti aduce dumneavoastra in timpul programului de lucru de Luni-Duminica intre orele 09:00-17:00.
Da, ne puteti chema si putem prelua animalul contracost de oriunde din Bucuresti sau zona limitrofa, doar in timpul programului de lucru de Luni-Duminica intre orele 09:00-17:00.
Animalul dumneavoastra va fi pastrat intr-un depozit frigorific special amenajat in acest sens. Aici va fi pastrat pana la momentul incinerarii sau inhumarii programate.
Cimitirul se poate vizita oricand conform orarului de vizita din sectiunea contact din Septembrie-Martie 9:00–18:00, Martie-August 09:00–20:00.
Da, avem parcare. Puteti veni cu masina si parca atat in incinta cimitirului, cat si la intrarea acestuia.